Jučer smo obilježili smo Međunarodni dan starijih osoba. “Spomen” na naše starije proglasla je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine, a u Zagrebu se tom prigodom organizira i Gerontološki tulum, šesnaesti po redu.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom Zajednički put, već tradicionalno organizira manifestaciju pod nazivom Gerontološki tulum, uz podršku i sudjelovanje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ovogodišnji 16. Gerontološki tulum održao se u utorak, 1. listopada 2019. u Parku Josipa Jurja Strossmayera u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.

U bogatom kulturno-zabavnom, preventivno-zdravstvenom i prezentacijskom programu koji se istovremeno odvijao na pozornici i na štandovima, sudionici su nam pokazali što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje polaze, počevši od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava koja predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost kulturnog dobra našeg Zagreba i okolice.

Dom za starije osobe Trnje predstavio se sa Rekreativnom grupom „Trnjani“,  plesnim parom Plesne škole „Trnje“ gđa Mira i gosp. Damir te izložbom radova na našem Eko-štandu gdje smo pokazali što se sve može napraviti od otpada i kreativno smo ga iskoristili. Proveli smo ugodno prijepodne sa našim korisnicima!